Lopott autóval, droggal, jogsosítvány nélkül – Mert ők „kiváltságosok"

A budapesti rendőrök elfogtak két “férfit és egy nőt”, akik nemcsak lopott autóval közlekedtek, hanem még kábítószer is volt náluk. A rendőrök kedden fényes nappal a VIII. kerületi Szűz utcában igazoltattak egy sofőrt és két utasát. Egyikük, a 31 éves J. Attila próbált menekülni, de pár méter után utolérték a budapesti férfit és visszakísérték az autóhoz.

A járőrök megállapították, hogy a sofőrnek nincs vezetői engedélye, az autót az V. kerületi rendőrkapitányság körözte, mert két héttel korábban ellopták a Belvárosból.

A rendőrök az egyik utas, egy 44 éves budapesti nő táskájában és az autóban két, fóliába csomagolt, összesen 0,8 gramm kábítószergyanús port találtak. J. Attila beismerte, hogy az autóban talált fólia a zsebéből esett ki.

Hírdetés

Ellene és a nő ellen kábítószer birtoklása miatt indítottak nyomozást.

Az V. kerületi nyomozók az autólopásról készült kamerafelvételek alapján megállapították, hogy a bűncselekményt J. Attila és a sofőr, a 26 éves M. Zsolt követte el, ezért ellenük lopás bűntett miatt eljárást indítottak.

A józsefvárosi és a belvárosi rendőrök J. Attila lakásán tartott házkutatáskor – gépkocsi feltöréshez használt – szerszámokat, más személyek nevére kiállított személyes okmányokat, bankkártyákat foglaltak le. A belvárosi nyomozók a két férfit őrizetbe vették, előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Az V. kerületi rendőrök a lefoglalt autót még aznap este visszaadták a tulajdonosának.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »