Lopássorozat miatt zárva!

Lopássorozat miatt zárva!

A Jobbik szerint az Országos Cigány Önkormányzatot meg kell szüntetni, ingó és ingatlanvagyonát zárolni, vezetőit felelősségre vonni.

Szerettük volna szimbolikusan jelezni, hogy legalább erre a néhány percre műveleti területté nyilvánítjuk az Országos Cigány Önkormányzat székhelyét, a rendőrség helyett – mondta csütörtöki, az ORÖ székhelye előtt tartott sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám miután egy rendőrségi szalggal szimbolikusan lezárták az épületet, és e

A Jobbik szeretné felhívni a hatóságok figyelmét arra, hogy a terrorizmus mellett a magyarországi köztörvényes lopássorozatokat ugyanolyan hatékonyan és ugyanolyan elánnal kell kezelni és ellenük fellépni. Az Országos Roma Önkormányzat egyfajta szimbóluma a Fidesz cigány integrációs politikájának, amely Mirkóczki szerint lényegében arról szól, hogy a kormánypártok Farkas Flóriánt és barátait hogyan integrálja saját anyagi színvonalához. Tevékenységük kimerül a

lopásban, csalásban és hazudozásban.

– mondta.

Hozzátette: ebben az épületben – tisztelet azon kivételt jelentő munkatársaknak, akik tisztességesen próbálnak dolgozni – lényegében nem történik más, mint okirat-hamisítás, fiktív számlavezetés, sikkasztás, lopás.

A Jobbik első számú felelősnek Farkas Flóriánt tartja, ezért a párt a távozását követeli nem csak a roma integrációs politikából, hanem az egész közéletből is, egyben meggyőződésünk – folytatta a szóvivő – hogy az ő helye a rács mögött van, természetesen mindez feltételezés addig, amíg nem ér bírósági szakaszba az ügy – tette hozzá.

Mirkóczki kiemelte: Farkason kívül – az ő ámokfutásáért – kizárólag Orbán Viktor és Balog Zoltán a felelős, “egészen addig, amíg ők nem hajlandóak eltávolítani saját pártjukból, frakciójukból és a miniszterelnöki megbízotti státuszból, addig ők maguk közvetlen károkozói a magyar társadalomnak, éppen ezért felszólítjuk a magyar miniszterelnököt, hogy haladéktalanul távolítsa el Farkas Flóriánt.” – mondta.

A párt szerint ugyanakkor itt nem szabad megállni: az ORÖ összes ingó és ingatlan vagyonát haladéktalanul el kell kobozni, minden pályázatot haladéktalanul fel kell függeszteni, és egészen addig, amíg a felelősök nem ülnek rács mögött és a cigány közélet meg nem tisztul az Országos Cigány Önkormányzatot meg kell szüntetni, be kell zárni – mondta, hiszen jelenleg a tevékenységük nem szól másról, minthogy olcsó cigány szavazatokat lehet vásárolni, hol kétharmados, hol egyszerű többséges kérdését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »