London-New York 3 és fél óra alatt?

Szuperszonikus utasszállítóval repítené a türelmetlen gazdagokat az Atlanti-óceán felett a Virgin. A gépet egy denveri startup, a Boom Technologies fejleszti.

Sir Richard Branson nem fékez. A milliárdos vállalkozó ezúttal egy újabb különleges piaci rést készül elfoglalni: villámgyors repülőjáratokat indítana a világ nagy metropoliszai között.

Ehhez természetesen egy extrém, szuperszonikus utasszállító gép is kell, ami a Concorde 2003-as nyugdíjazása óta hiánycikk a piacon.

A Virgin vezére nem egymaga fejleszti az utódot, hanem egy denveri startup cég, a Boom Technologies közreműködésével, melyet egy nem kevésbé érdekes pilóta-vállalkozó, Blake Scholl vezet.

Scholl többek közt az Amazon marketingrendszerének automatizálásán dolgozott, most viszont a 40-személyes luxus utasszállító tervének megvalósítására koncentrál.

A Boom fantázianevű gép végsebessége elérné a 2335 kilométer per órát, így 3 óra 24 perc alatt tenné meg a brit és az amerikai főváros közti utat.

Az ambiciózus járathoz már a jegyárakat is kitalálták: a London – New York 5 ezer dollárba kerülne, a Tokió – San Francisco 6500 dollárba, 5 órás menetidővel, míg a 7 órás Los Angeles – Sydney útért 7 ezer dollárt kérnének.

Hogy mikor valósulhat meg mindez, azt még egyik vállalkozó sem tudja pontosan. A Boomnak még nincs működő prototípusa, de Branson így is vételi opciót szerzett az első 10 darabra.

A hangsebesség feletti közlekedést jellemző hangrobbanás miatt annak idején korlátozták a Concorde lehetséges útvonalait. Végül csak az óceán felett közlekedhetett, ami szinte biztosan a Virgin Boom járatokra is érvényes lesz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »