Lochteék ügyének még messze nincs vége

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi eljárást indít négy amerikai úszó – köztük a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte – ellen, akik hamisan azt állították, hogy fegyverrel rabolták ki őket.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM – KATTINTSON!

Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger azt állította, hogy múlt vasárnap – amikor visszaindultak egy buliból az olimpiai faluba – fegyverrel kirabolták őket. Videófelvételek alapján azonban kiderült, hogy megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével. Korábban Lochte azt nyilatkozta, egy bárból indultak el, tehát nyilván nem voltak már józanok.

Az eset miatt előbb az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) bocsánatot kért a brazil emberektől és Riótól a négy úszó viselkedése miatt. Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a versenyzők viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi. Később Lochte is elnézést kért viselkedésük miatt.

A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen. A feljelentésben egyikükre sem kérnek börtönbüntetést.

Lochte már hétfőn, míg Bentz és Conger – kihallgatásuk után – csütörtökön hazautazott az Egyesült Államokba, Feigen pedig pénteken – miután befizetett 10 800 dollár (kb. 3 millió forint) pénzbüntetést – hagyta el Brazíliát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »