LMP: nem tartalmaz új elemeket a módosítás

Az LMP még nem döntött, megszavazza-e az alaptörvény-módosítást, a párt szerint ugyanakkor annak normaszövege nem igazán tartalmaz új elemeket, és továbbra sem tesz különbséget a menekültek és a gazdasági bevándorlók között – mondta Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.

Megerősítette, nem vesznek részt az alkotmánymódosításról rendezett egyeztetéseken, mert – bár az LMP nyitott volt -, az egyeztetés előkészítése “kaotikus” volt. Azt mondta, a kormánypártok még pénteken kezdeményeztek egyeztetést a témában hétfő délelőttre, de később “eltűnt” az, akinek meg kellett volna szerveznie a találkozót. Ezért döntöttek úgy a párt társelnökei, hogy nem vesznek részt ezeken a megbeszéléseken.

Schmuck Erzsébet hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy ma a migráció az egyik legnagyobb globális kihívás, de a normaszöveg alapján úgy látják, a benyújtott alaptörvény-módosítási javaslat “nem fogja nagyon előre vinni a megoldást”, és “igazából nagyon új elemeket nem tartalmaz”, továbbra sem tesz különbséget a menekültkérdés és a gazdasági bevándorlók között.

A frakcióvezető szerint a menekültek ügyében a genfi egyezményben rögzítettek szerint kell eljárni, de a gazdasági bevándorlók esetében minden országnak meg kell adni a jogot, hogy eldöntse, szüksége van-e rájuk, befogadja-e a gazdasági bevándorlókat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »