LMP a Jobbikról: "az Állami Számvevőszék is beszállt a kampányba"

Mint írta, az LMP szerint az illegális pártfinanszírozás minden formája elfogadhatatlan, de ugyanekkora problémát jelent a kettős mérce és az elvileg független intézmények Fidesz általi megszállása is.

Mint több cikkben is beszámoltunk róla, az ÁSZ több százmillió forintra büntette a Jobbikot, valamint a párt állami támogatásának egy részét is megvonta, miután egy igencsak kétes eljárást folytatott le a kedvezményes plakáthely-bérlésekkel kapcsolatban. A Jobbik szerint ez valójában a betiltásuk első lépése, és az ÁSZ-t a Fidesz irányítja.

Az LMP úgy látja, ha az ÁSZ valóban érdemi munkát végezne, és nem csupán a kormány meghosszabbított keze lenne, akkor az elmúlt években már milliárdokra büntette volna a Fideszt, például azért, mert ahogy azt az LMP bebizonyította, a CÖF-ön és az MVM-en keresztül az adófizetőktől ellopott pénzekből folytattak pártpolitikai kampányokat.

Az LMP többek között azért akar korszakváltást 2018-ban, mert csak ez jelenthet garanciát a pártfinanszírozás átláthatóvá tételére: éppen ezért a párt csak olyanokkal hajlandó együttműködni, akik nem érdekeltek a jelenlegi, szándékosan zavaros rendszer fenntartásában – jegyezte meg Ungár.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »