LMBTQ óvoda nyithatja meg kapuit jövőre Berlinben

LMBTQ óvoda nyithatja meg kapuit jövőre Berlinben

Jövőre nyithatja meg kapuit Berlin első homoszexuális-leszbikus óvodája. Az üzemeltető szerint már hatvan gyereket regisztráltak a szüleik, hogy intézményi szinten ismerkedjenek meg azzal, milyen homoszexuálisnak lenni.

A német Bild beszámolója szerint a Berlin Schöneberg negyedében található LMBTQ-tanácsadó (Schwulenberatung) központban többgenerációs házat hoznak létre homoszexuális, leszbikus, bi- és transzszexuális emberek számára. Az épületben helyet kap egy óvoda is – írja a vasárnap.hu.

Az LMBTQ óvoda meglepően nagy népszerűségnek örvend a környéken. A meghirdetett 93 helyből előzetes regisztráció alapján hatvan már be is telt. A gyerekek környékbeli családokból származnak, legtöbbjüket azonosnemű párok nevelik.

Hírdetés

Az óvodában azt tanítanák meg a gyerekeknek, milyen leszbikusnak, homoszexuálisnak, transzneműnek vagy interszexuálisnak lenni.  

Az osztrák Kronen Zeitung cikkében hangsúlyozza: az intézménybe bekerülő gyerekektől nem várják el, hogy tudják magukról, melyik nemhez vonzódnak. Az üzemeltetők szerint, ha a gyerekek esetleg később rájönnek, hogy nem heteroszexuálisok, az óvodai nevelésnek köszönhetően sokkal könnyebb lesz beilleszkedniük.

Marcel de Groot vezérigazgató a következőképp magyarázza az óvoda pedagógiai módszerét: „például az intézményben lesz tíz hagyományos gyerekkönyv, és három olyan, amiben a herceg egy másik herceggel házasodik össze” – mondta. „A mi koncepciónk olyan, mint bármelyik másik óvodáé, csak éppen valamilyen módon megjelenik benne az LMBTQ-életmód is” – tette hozzá.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »