Liu Shaolin Sándor a klubváltásról: vagy bejön, vagy nem

Liu Shaolin Sándor a klubváltásról: vagy bejön, vagy nem

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang az MTK-ból a Ferencvároshoz igazolt. Az idősebbik Liu fivér az InfoRádióban úgy fogalmazott, bízik a váltásban, Shaoang súlyos kézsérülésből gyógyul.

Az MTK-ból edzőjükkel, Bánhidi Ákossal együtt távoztak a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang, és a Ferencváros újjáélesztett rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályához csatlakoznak.

Liu Shaolin Sándor az InfoRádiónak elmondta, családias hangulatra számít.

“Az első benyomásaim a Fradiban nagyon kellemes volt. Én egy olyan srác vagyok, aki mindig a mának él, és mindig megpróbálja jól érezni magát.

Sosem izgultam azon, hogy mi lesz, ha valamit elrontok, mindig az adott pillanatra gondolok.

A következő világbajnokság sem jár még a fejemben, mindössze a következő kör” – jelentette ki az olimpiai bajnok sportoló, aki szerint a klubváltást is meg kellett próbálni, “vagy bejön, vagy nem”.

Öccse, Liu Shaoang varratszedésről érkezett a klubváltás bejelentésére, az orvosok biztatják is:

Hírdetés

kézsérülése szépen gyógyul.

“Egy kisebb gipsz van a kezemen, 18-án, hétfőn fogok egy olyan merevítőt kapni, amit le és fel tudok venni, ezzel már jégre is tudok lépni remélhetőleg” – mondta.

Elárulta, az utánpótlástól kezdve más sportolók és szakemberek is átigazolnak a Ferencvároshoz, aminek a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség volt a motorja.

“Nyilván nem csak azt kell figyelni, hogy itt vagyunk a testvéremmel, illetve a Krueger testvérekkel, a fiatalok lesznek az új nemzedék” – szögezte le.

Liu Shaolin Sándor nagyon várja már a csütörtöki Év sportolója gálát, és kicsit izgul is, mert először tud személyesen részt venni rajta.

“A rövidpályás gyorskorcsolya szakág három kategóriában van jelölve, csapatként, az edző révén és én egyéni sportolóként is.

Nagyon nagy tiszteletem Bácsi Péternek, hogy hazai világbajnokságon tudott indulni és minden magyar szívet megdobogtatni. Nem is tudom, miért nem voltam kint”

– méltatta egyik riválisát a sportoló.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »