Lisztadománnyal segít az Egri Főegyházmegyei Karitász a rászoruló családokon

Hat-hétezer rászoruló családhoz juttatja el az Egri Főegyházmegyei Karitász azt a lisztadományt, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyarok kenyere jótékonysági program keretében adott át a főegyházmegyének november 23-án.

„Amikor köszönetet mondok önöknek jóságukért a szegények nevében, a Katolikus Karitász és az Egri Főegyházmegye nevében, azt kívánom, hogy az a jókedv, amely az adakozásból fakad, töltse be életüket, és soha ne múljon el” – fogalmazott Ternyák Csaba egri érsek a jótékonysági eseményen.

Idén összesen több mint 36 tonna lisztet ajánlottak fel a gazdák, egy részét a Szent István-napi kenyerek elkészítéséhez, 10 tonnát pedig az egri karitászközpontnak.

„Kézenfekvő gondolat volt, hogy keressük meg a karitászt. Természetesen ezt nem én találtam ki, az adományozó gazdákat kérdeztük meg. Egy pár alternatívát kínáltunk fel számukra azzal kapcsolatban, hogy milyen elképzelésünk van a felajánlásról, és a karitász mellett döntöttek a legtöbben” – fogalmazott Székely Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnöke.

Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, tavaly 13 tonna lisztet adományoztak a gazdák, amely nemrég jutott el Kárpátaljára. Az idei felajánlást Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében osztják szét a rászorulók között.

„A Magyarok Kenyere Mozgalom lisztjének több jelentése van, mint egyszerű étkezési alapanyag, vagy tartós élelmiszer. Azt az üzenetet hordozza, hogy a Kárpát medencében a magyarok össztartoznak, összefognak, és a reményt nem szabad feladni” – jelentette ki Árvai Ferenc.

Az ünnepség végén a karitászigazgató emléklapokat adott át a megjelent gazdáknak, szervezeteknek.

Forrás: Egri Főegyházmegye; Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »