Lipšic szerint Pavol R. egészsége lehetővé tenné, hogy részt vegyen a tárgyaláson

Pavol R. egészségi állapota megengedné, hogy részt vegyen a televíziós váltók ügyével kapcsolatos tárgyaláson – jelentette ki Daniel Lipšic, a Markíza televízió ügyvédje az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) egészségügyi részlegének véleményére alapozva.

„Nem lett volna káros az egészségére, ha rész vesz a főtárgyaláson” – mondta Lipšic. A védelem azonban megköveteli, hogy az alperes egészségi állapotát „semleges fél” értékelje. „A beleegyezésemet kikényszerítették” – mondta a vádlott azzal kapcsolatban, miszerint hozzájárulását adta, hogy a távollétében folytassák le a tárgyalást.

Feltételként szabta azonban, hogy a váltókat vizsgáló szakértőket ne ezen a tárgyaláson hallgassák meg. Elmondta, azért járult hozzá, hogy nélküle tartsák meg a tárgyalást, mert attól tart, hogy a szenátus eleget tesz Ján Šanta, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze kérésének, aki azt javasolta, hogy helyezzék vizsgálati fogságba.

Hírdetés

Lipšic pedig ismét felszólította a bíróságot, hogy adjon ki elfogatóparancsot Pavol R. ellen, aki szerinte lélektani nyomást próbál gyakorolni a bíróságra.

A váltókról szóló tárgyalás a dokumentumok felolvasásával folytatódott. A szakértőket még nem hallgatták meg. Marian K.-t és Pavolt R.-t azzal vádolják, hogy Štefan A. vádlottal közösen négy hamis váltót készítettek, melyeket aztán a fizetési meghagyásokhoz mellékeltek.

Marian K. ellen a Kuciak-gyilkosság ügyében is vádat emeltek, továbbá a Gatex-ügyben is vádlottként szerepel hűtlen vagyonkezelés miatt. Pavol R.-t azzal is vádolják, hogy ő rendelte meg Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »