Lionel Messi mégsem mondja le a válogatottságot

Lionel Messi mégsem mondja le a válogatottságot

Lionel Messi pénteken úgy döntött, mégsem mondja le szereplését az argentin labdarúgó-válogatottban.

„Látom, hogy sok probléma sújtja az argentin labdarúgást, nem akarom ezt gyarapítani. Nem szeretnék kárt okozni, hiszen mindig éppen az ellenkezőjére törekszem, igyekszem segíteni, ahogy csak tudok. Számos változásra van szükség az argentin futballban, de inkább belülről cselekszem, ahelyett, hogy kívülről bírálnék” – áll Messi nyilatkozatában.

 

Messi pénteken közölte: sok dolgot átgondolt a júniusi döntő éjszakáján, és komolyan gondolta a válogatottság lemondását, de a hazaszeretete miatt most megváltoztatta döntését.

A kontinenstorna kudarca után lemondott Gerardo Martino szövetségi kapitánytól Edgardo Bauza vette át a posztot, aki kedden Barcelonába utazott, hogy személyesen győzze meg Messit a visszatérésről.

A 2018-as oroszországi világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában Argentína hat forduló után harmadik helyen áll, legközelebb a listavezető Uruguayt fogadja szeptember elsején.

Messi korábbi sokkoló bejelentése után egyébként több sztár is jelezte, a visszavonuláson gondolkodik a válogatottól, Sergio Agüero, Javier Mascherano, Ángel di María, Ezequiel Lavezzi, Ever Banega és Lucas Biglia nevéről lehetett hallani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »