Lincselő cigánybanda támadta meg a rendőrkapitány fiát

Kis híján megismétlődött az olaszliszkai lincselés, ezúttal a Borsod-­Abaúj-Zemplén megyei Boldván. Az eset néhány nappal ezelőtt történt: a fiatalember éppen a településen hajtott át motorjával, amikor egy kereszteződéshez ért. A másik utcából többen hajtottak ki kerékpárral, pont közmunkából tekertek hazafelé.

Vélhetően mindenki megijedhetett, mert ugyan nem ütköztek össze, de a fiatalember és az egyik cigányasszony is felborult, mindketten az aszfalton kötöttek ki.

A rendőrkapitány fia még fel sem eszmélt a történtekből, amikor – információink szerint – többen odarohantak hozzá, és mindenféle figyelmeztetés nélkül elkezdték rugdosni, ahol érték.

Akárcsak a tragikus olaszliszkai lincselésnél, itt is volt egy hangadó: egy nő kezdett el ordibálni, így biztatta a lincselőket, hogy verjék még tovább a férfit. A támadók ütötték-rúgták a fiatalembert, és azt kiabálták: megölték az anyánkat! Tették ezt egyébként úgy, hogy meg sem győzödtek arról, mi lett a nővel.

Az asszony ellen egyébként információink szerint szabálysértési eljárás indult, mert ő okozta a balesetet azzal, hogy nem adott elsőbbséget a kereszteződésben, és szabálytalanul kanyarodott a motoros elé.

A fiatal férfi információink szerint két dolog miatt úszta meg a lincselést: az egyik az volt, hogy leesett a fejéről a bukósisak, így a támadók még időben felismerték áldozatukat, és befejezték rugdosását. A másik, hogy a rendőrök pillanatok alatt a helyszínre értek.

Kerestük az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy bővebb információt kérjünk az ügyben. Onnan azt írták, a törvényes 15 napos határidőn belül válaszolnak az ügyben.

Információink szerint az esetet nem az edelényi rendőrkapitányság vizsgálja, mivel a vezető fiával történt mindez. Úgy tudjuk, több embert előzetes letartóztatásba he­lyeztek.

Forrás: blikk nyomán hunhir.info.hu

Emlékeztető: 2010. december 6-án a narancsos többségű magyar törvényhozás elutasította azt a javaslatot, hogy a Szögi Lajos családjának a bíróság által jogerősen megítélt 46 millió forintot a költségvetés állja, mert a gyilkosság börtönbe zárt tettesei képtelenek azt kifizetni. A beterjesztést az országgyűlés 117 igen és 215 nem szavazattal még tárgysorozatba sem vette. Az ellenzéki pártok jelen lévő képviselői támogatták a javaslatot, ám a kormánypárti frakció tagjai – 8 igen és 11 tartózkodó szavazatot leszámítva – nemmel voksoltak. Szögi Lajos családja nem érdemelt kárpótlást, mert Szögi Lajos „csak” egy rendes, megbecsült, köztiszteletben álló magyar volt.” (Részlet a Narancsos korrektség című írásból) A hat roma áldozat családjai 70 millió forint kártérítést kaptak…

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »