Liga 1: panaszkodik a bajnok

Liga 1: panaszkodik a bajnok

Panaszt emelt a Román Labdarúgó-szövetségnél Marius  Şumudică , az élvonalbeli bajnokságban címvédő Giurgiui Astra vezetőedzője, amiért a klub már 280 ezer eurónyi fizetésével tartozik neki – értesült csütörtökön a Gazeta Sporturilor. 

sumudica-1455124680_bMarius Şumudică

A sportnapilap hozzáteszi, hogy a Liga 1 aktuális szezonjában gyengélkedő együttes nem csak a szakvezetőjével, hanem játékosaival szemben is tetemes adósságot halmozott már fel, és amennyiben nem törleszt szeptember 30-ig, nem kapja meg időben az európai szövetségtől azt a 3 millió eurót, amit az Európa Liga főtáblájára jutásával érdemelt ki.

A Craiova és a Botoșani egyébként megelőzte a Liga 1 összetettjének dobogóján a Dinamót és a Târgu Jiu-i Panduriit, miután mindketten megnyerték idegenbeli meccseiket a hétközi 9. forduló szerdai játéknapján. Előbbi a Voluntari vendégeként nyert 1-0-ra, míg utóbbi Chiajnáról vitte el a három pontot 2-0-ás sikerrel.

Hétvégén már a 10. fordulóban lép pályára a mezőny, a következő program szerint: péntek: Pandurii–Viitorul (20.30 óra); szombat: Craiova–Botoșani (15), Dinamo–Chiajna (20.30); vasárnap: Temesvári Poli–Marosvásárhelyi ASA (18), Voluntari–Steaua (20.30); hétfő: CFR–Medgyes (18), Astra–Iași (20.30).


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »