Lidl: már az interneten is fogadja a rendeléseket

Lidl: már az interneten is fogadja a rendeléseket

Első üzletét 2004. szeptember 9-én, a 139.-et pedig pontosan 15 évvel később nyitotta meg Szlovákiában a Lidl üzletlánc, amely árukínálatának a 30 százalékát már a szlovákiai gyártók szállítják.

A 4800 alkalmazottat foglalkoztató üzletlánc évi átlagos beruházása eléri az 50 millió eurót, állami támogatást vagy adókedvezményt azonban még soha nem kapott. Körülbelül 2000 féle árut kínál, amivel időt takarít meg a vásárlóknak, ugyanis egy felmérés szerint a vásárlók nem akarnak az olyan hasonló termékek tömkelege között válogatni, amelyek lényegében csak a csomagolásban térnek el egymástól. Az áru nem fekszik sokáig a polcon, ezért a frissesség szempontjából a Lidl üzleteit a vásárlók a legjobbnak tartják. Nem elhanyagolható szempont, hogy az elmúlt 30 hónap alatt átlagosan 35 százalékkal nőtt az alkalmazottak bére.

Hírdetés

Az üzletlánc az áruértékesítésen kívül két területre összpontosít: a környezetvédelemre és a gyerekek egészséges fejlődésének elősegítésére. Céljai között szerepel, hogy 2025-ig 20 százalékkal csökkenti saját termékeinek cukor- és sótartalmát. Jó hír az online vásárlás kedvelőinek: októbertől az élelmiszereken kívül az interneten is minden megrendelhető. Aki 50 eurónál nagyobb értékben vásárol, a szállításért nem kell fizetnie.

(ki)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »