Liberálisok: ne szólj bele, csak fizess!

A Liberálisok azt kérik a főváros vezetőitől, hogy kizárólag a “szakma véleményét és a budapestiek érdekeit figyelembe véve” döntsenek a lejáró színházigazgatói megbízásokról, köztük az Újszínház igazgatói posztjáról is – mondta Szabadai Viktor, az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy augusztus végén dönt a Fővárosi Közgyűlés a lejáró színházigazgatói megbízatásokról, köztük az Újszínház vezetéséről is. Szabadai Viktor hangsúlyozta: 2011-ben nagy felháborodást váltott ki, hogy a szakma álláspontja ellenére, a “Fidesz, illetve Tarlós István politikai komisszárjainak” szavazatával Dörner Györgyöt nevezték ki az Újszínház élére, az addigi igazgató, Márta István helyett.

Szerinte ez a kinevezés volt az első “Tarlós-mutyik” egyike. A politikus ezért a Liberálisok nevében arra szólította fel a főváros vezetőit, hogy ne menjenek bele egy újabb “Tarlós-mutyiba”, ne legyen újra elvtelen alkuk színhelye egyetlen budapesti színház sem, ne legyen játékszere a politikának a kultúra.

Hozzátette: Dörner György vezetése alatt az Új Színház sem bevételben, sem nézőszámban nem tudta elérni a 2011 előtti állapotot

A Fővárosi Közgyűlés a Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot. Mindhárom megbízatás öt évre szól majd: a Thália Színház igazgatója januártól, a Madách és az Újszínház vezetője pedig februártól töltheti be a posztot.

A Főpolgármesteri Hivatal július végén közölte az MTI-vel, hogy egy pályázat érkezett a Madách Színház, kettő a Thália Színház és tizenkettő az Újszínház vezetésére szóló kiírásra. A pályázók nevét az érintettek felhatalmazásának hiányában nem közölték, ugyanakkor Dörner György – mint azt sajtósa közölte – újra beadta pályázatát az Újszínház igazgatói posztjára.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »