Lezuhant egy utasszállító repülőgép Afganisztánban

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Afganisztánban

Valószínű több halálos áldozatot követelő repülőgép-baleset történt Afganisztánban. A hírek azonban ellentmondóak.

A BBC azt írja, hogy az Ariana Airlines fedélzetén tűz ütött ki, és a gép lezuhant Gazni tartományban.

 Ugyanakkor Mirvaz Mirzakval, a légitársaság ügyvezető igazgatója cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint a légitársaság egyik utasszállítója katasztrófát szenvedett Gazni tartományban.

A Mirror azt írja, hogy a Boeing 737-400 fedélzetén 83 utas volt, és egy tálibok lakta területen történt a baleset.

Hírdetés

A halálos áldozatok számáról, illetve a sérültekről egyelőre nem érkezett információ. A katasztrófa oka vélhetően technikai probléma volt.

Bilal Sarwary újságíró azt írta Twitter-oldalán, hogy a becsapódás után fülsüketítő zaj hallatszott, majd a tálibok megkezdték a tűz oltását.

Az Ariana Airlines egy Kabul-központú, állami tulajdonban lévő légitársaság, flottája mindössze négy repülőgépből áll. Két Airbus A310-es és két Boeing 737-es gépet üzemeltetnek.

A Mirror azt írja, hogy a légitársaságnak története során már számos végzetes balesete volt, illetve több gépük is megsemmisült amerikai légitámadásokban 2001. szeptember 11-e után.

1998 márciusában egy Boeing 737-es esett le a kabuli repülőtér közelében, 45 emberrel a fedélzetén. A légitársaság gépei 2006 óta biztonsági okokból nem repülhetnek az Európai Unió területén.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »