Lezuhant egy török katonai helikopter, hat halott

Lezuhant a török hadsereg egy helikoptere tizenöt utassal, köztük magas rangú katonai tisztségviselőkkel a fedélzetén kedden az északkelet-törökországi Giresun tartományban – jelentette a CNN Türk török hírtelevízió. A szerencsétlenség következtében a Reuters szerint hatan meghaltak, a többiek sorsa egyelőre nem ismert.

Binali Yildirim török miniszterelnök a tévének nyilatkozva elmondta: nem gyanakszanak terrortámadásra, a helikopter valószínűleg a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett katasztrófát.

Katonai források szerint a fedélzeten utazó tizenöt főből nyolcan a hadsereg tagjai voltak, a többiek pedig a családtagjaik. Értesülések szerint gyerekek is voltak a helikopteren.

A Dogan török hírügynökség szerint az S–70 Sikorsky típusú helikopter Giresun tartomány Alucra nevű körzetében szenvedett szerencsétlenséget, a helyszínre mentőalakulatokat küldtek.

A CNN Türk által közölt felvételeken látható volt, ahogy helyi lakosok sietnek a katasztrófa helyszínére egy ködbe burkolózó hegyvidéki lejtőn, hogy segítsenek a helikopter roncsaiban lévőkön.

Sajtóértesülések szerint Nurettin Canikli miniszterelnök-helyettes a helyszínre utazik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »