Lezárult az önkéntes kórházi beteglátogatók képzése Szombathelyen

Lezárult az önkéntes kórházi beteglátogatók képzése Szombathelyen

Vizsgával és püspöki szentmisével zárult a Szombathelyi Egyházmegye önkéntes kórházi beteglátogatókat képző tanfolyama szeptember 7-én a szombathelyi püspöki palotában.

A Szombathelyi Egyházmegye idén önkéntes kórházi beteglátogatók csoportját képezte a betegek rendszeres látogatására és lelki támogatására. Az önkéntesek Szombathelyen részesültek elméleti képzésben, majd a nyár folyamán a helyi Markusovszky Kórházban végezték el gyakorlatukat mentorok kíséretével. Mentoraik olyan személyek voltak, akik már régóta vesznek részt az önkéntes kórházi beteglátogatásban.

A képzés záróalkalma szeptember 7-én, szombaton volt; a húsz önkéntes írásban és szóban vizsgázott. A vizsgán jelen volt Székely János szombathelyi megyéspüspök is, illetve Salamon Gyuláné, aki az összekötő szerepet vállalta az egyházmegye és a kórház között; utóbbi intézményt Joó Edina főnővér, Molnár Árpád kórházlelkész, valamint Asbóth Mária és Galambos Borbála képviselte.

Hírdetés

Az írásbeli kérdések az úgynevezett beteglátogatási helyzetekre vonatkoztak, amelyekkel már gyakorlatuk során is találkoztak az önkéntesek. A szóbeli fordulón szakmaiságukról és lelki hozzáállásukról tettek tanúságot a beteglátogatók.

A napot püspöki szentmise zárta, melyet követően az önkéntes beteglátogatók megkapták köpenyüket és kitűzőjüket. E „külső jelek” segítségével a kórházban könnyen felismerhetik őket és segítségüket kérhetik a betegek.  

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »