Lezárult a VI. Nagyberegi népzenei és néptánctábor

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében idén is megrendezésre került a Nagyberegi népzenei és néptánctábor, melynek ezúttal is a Nagyberegi Református Líceum adott otthont.

A táborba a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség vetélkedőin sikeresen szereplő tanulók vehettek részt, valamint a Szól a fülemüle – II. Kárpátaljai népzenei és néptánc tehetségkutató döntős csapatai közül is nyertek részvételi lehetőséget. A népzenei tábor öt napja során a magyarországi Bürkös zenekar tagjai a fiatalokat a népi hangszereken való játékra oktatták, Váradi Enikő, Jakab István, Szilágyi Gabriella és Szilágyi László pedig néptáncra tanították a táborozókat. A tábor hete folyamán a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, és hagyományos népi gyermekjátékokat tanulhattak. A 43 jelentkezőnek augusztus 1. és augusztus 6. között volt lehetősége a népzenével és néptánccal minél közelebbről megismerkedni.

A tábor az előző évekhez hasonlóan ünnepélyes zárással végződött, ahol bemutatták a résztvevők a héten tanultakat mind zenei, mind néptánc téren. A záráson jelen volt Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója, aki záróbeszédében rávilágított a népzene és néptánc fontosságára, s örömét fejezte ki arra vonatkozólag, hogy ennyi ifjú tehetség van Kárpátalján, és hogy ennek köszönhetően pozitív jövője van a népzene áthagyományozásának. Mindebben az alapítvány igyekszik a legtöbb segítséget nyújtani, hogy a tehetségek ne vesszenek el, hanem a kapott tálentumok minél hatásosabban kibontakozhassanak.

A tábor megvalósítását a Bethlen Gábor Alap támogatja.

-géniusz-

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›NagyberegCímkék: kultúra, tábor, Nagyberegi népzenei és néptánctábor, „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Nagybereg, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »