Lezárják a partot, ahol DiCaprio forgatta A partot

Lezárják a partot, ahol DiCaprio forgatta A partot

Természetvédelmi okokból októbertől megtiltják a thaiföldi hatóságok, hogy a turisták a népszerű kirándulóhelyen, Similan-szigeten töltsék az éjszakát.

A Similan-szigetek az Andaman-tengeren fekszenek, egy órányi motorcsónakázásra Thaiföld déli partjaitól. A motorcsónakos kirándulás továbbra is a turisták rendelkezésére áll, de csak napközben. A névadó Similan a kilenc szigetből álló csoport egyetlen olyan tagja, ahol eddig lehetőség volt az éjszakázásra az állami tulajdonban lévő bungalókban vagy sátrakban. 

Hírdetés

A Similan-szigetek egy nemzeti park területén fekszenek, de manapság már rengeteg látogató keresi fel a csodálatos vidéket.

Négy hónapra lezárták a közeli Maya Bay álomstrandját is, mivel drasztikus korallpusztulást és egyéb ökológiai károkat figyeltek meg a térségben. A Phi Phi Leh-szigeten lévő öblöt 2000-től árasztották el a turisták, miután ott forgatták Leonardo DiCaprio A part című hollywoodi filmjét. Az újranyitás után már csak napi 2000 embert engednek a strandra az eddigi napi 5000 helyett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »