Lezárják a hajléktalan-aluljárót

MTI nyomán

Éjszakánként lezárják a Ferenciek terén a gyalogosaluljárót, a hivatalos indoklás szerint állagmegóvás címén. A valódi ok inkább az lehetett, hogy a turisztikailag kiemelt tér alatti, 2014-ben felújított aluljáró valódi hajléktalantanyává vált.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közleménye szerint az aluljárót keddtől a metró üzemidejének zárásától a reggeli üzemidő kezdetéig mindennap lezárják.

Az aluljáró éjszakai lezárását az állagmegóvás érdekében már a felújításkor tervbe vették, de eddig nem történt meg. A lezárást a felújítást végrehajtó V. kerület polgármestere kezdeményezte a főpolgármesternél, mivel a terület a főváros tulajdona – közölték.

“A lezárás nem eredményez forgalmi fennakadást, mivel a Kossuth Lajos utcán közlekedési lámpás gyalogátkelőhelyen, a felszínen is biztosított a gyalogosközlekedés, vagyis az aluljáróra csak a metró üzemidejében van szükség” – áll a közleményben.

A lezárás valódi oka nyilvánvaló módon az volt, hogy az aluljáró az utóbbi időben gyakorlatilag hajléktalantanyává vált.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »