Lezajlott A székelység története – Kádár Gyula Emlékverseny

Szombaton tartották Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében A székelység története – Kádár Gyula Emlékverseny döntőjét, melybe tizenegy csapat jutott be az első fordulót követően.

Keresztes László ötletgazda, a kezdeményező Székely Mikó Kollégium Alapítvány alelnöke és Incze Sándor nyugalmazott református lelkipásztor, volt esperes, az alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a zsűri elnöke a verseny a névadója Kádár Gyula (1953–2015) illyefalvi-sepsiszentgyörgyi történész alakját és munkásságát elevenítette fel.

Az eredményhirdetésre és díjazásra ugyanaznap a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében került sor. Keresztes László, a főszervező Pénzes Loránd, a Székely Mikó Kollégium történelemtanára, valamint a zsűri tagjai – Bogyó Attila történelem szakos tanár, Cserey Zoltán történész és Szekeres Attila István történész – értékelték a vetélkedőt. Minden résztvevőt megdicsértek, de rangsort kellett állítani: első a zágoni Székely hármas, második a vajdasági Adáról érkezett Szövetségesek, harmadik a Maros megyei Backamadarast képviselő Kiss Gegely csapat.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »