Lewis Hamilton vasárnap beérheti Michael Schumacher egyik legfontosabb rekordját

Lewis Hamilton vasárnap beérheti Michael Schumacher egyik legfontosabb rekordját

A németnek 91 futamgyőzelem sikeredett pályafutása során, a britnek 90, és szédítő formában van. Az árnyékban egy másik pilóta is rekordot állít be.

Utoléri-e vasárnap Lewis Hamilton Michael Schumacher rekordját, vagyis megnyeri-e a 91. nagydíját? Ez a Formula-1 Orosz Nagydíj legnagyobb kérdése.

Vámosi Péter, a Racingline.hu autós szakportál főszerkesztője az InfoRádióban latolgatva így látja:

“Szocsi egy aránylag ismert, a Mercedesnek kedvező pálya, innentől kezdve lehet sejteni, hogy mi várható.

Ez lehet az a futam, ahol Lewis Hamilton beéri Michael Schumachert.”

Az InfoRádióban arra reagálva, hogy a finn Kimi Räikkönen révén még valószínűbb, hogy sor kerül egy rekord beállítására, ugyanis ugyanúgy 322. futamára készül, mint amennyije az eddigi csúcstartó brazil Rubens Barrichellónak van, azt mondta, “nagyon sokan sírnának, ha már nem lenne a mezőny tagja”.

Hírdetés

“Meghatározó figura: ha belegondolunk, 1950-től ha számítjuk a versenyeket, nem annyira régen volt az ezredik nagydíj, gyakorlatilag majdnem a harmadán részt vett úgy, hogy még ki is hagyott, elment nascarozni, meg rali-vb-n indult, aztán visszatért több-kevesebb sikerrel, és

úgy tűnik, az Alfa Romeo további egy év bizalmat ad neki, adott esetben azért, hogy utódjául kinevelje Mick Schumachert”

– mutatott rá Vámosi Péter.

Szocsira a Ferrari újításokkal készül, de ez a szakíró szerint “semmit sem segít”.

“Ha a két Ferrari közül bármelyik top 10-be kerül az időmérőn, az már egy jó eredmény lesz ezen a pályán” – fogalmazott egyértelműen.

Nyitókép: MTI/AP/Motorsport Images/Mark Sutton

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »