Lewis Hamilton elengedte az idei vb-címet

Lewis Hamilton elengedte az idei vb-címet

Csapatfőnöke szerint nem méltó az idei Mercedes a bajnokhoz, és a brit csapattársa, George Russell csak szerencsével lett negyedik Imolában a hétvégén.

Már lemondott az újabb világbajnoki címről a Forma-1 hétszeres győztese, Lewis Hamilton, aki csupán 13. helyen zárta a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjat.

„Világos, hogy nem vagyok versenyben a vb-címért” – közölte a 37 éves brit pilóta az imolai futam után.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke bocsánatot kért Hamiltontól a „vezethetetlen” autó miatt, ahogy fogalmazott: ez a versenygép nem méltó a bajnokhoz. Szerinte az, hogy a csapat másik versenyzője, George Russell negyedik helyen zárt vasárnap, részben a szerencsének, a riválisok hibájának is volt köszönhető.

Wolff négy futam után a Sky tv-csatornának azt mondta:

Hírdetés

a konstruktőrök vetélkedésében legfeljebb a harmadik hely megszerzése lehet a céljuk.

Később hozzátette: természetesen még nem akar búcsút inteni a vb-címnek, mert „a sport nem mindig követi a matematikát”.

A Mercedes az elmúlt nyolc évben a legjobbnak bizonyult a csapatok között, hétszer a pilóták világbajnoki címét is begyűjtötte, hatszor Hamilton révén.

„Továbbra is keményen dolgozunk és reménykedünk abban, hogy minden összeáll” – nyilatkozott Hamilton Imolában.

A szigetországi pilóta az idény eddigi versenyein 28 pontot gyűjtött, ezzel hetedik összetettben, a hátránya 58 pont az élen álló Charles Leclerc-rel szemben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »