Lewandowski sokkal fontosabb, mint a nyitómeccs

Lewandowski sokkal fontosabb, mint a nyitómeccs

A franciák nem estek transzba tőle, a lengyelek és az oroszok konkrétan nem nézték az Eb nyitómeccsét. Helyette ittak és énekeltek.

Minden kocsma nyitva, minden kocsmában megy a tévé Cannes-ban a francia-román alatt. A vendégek felét konkrétan nem érdekli, a másik fele aktív alkoholfogyasztó és a szesz fontosabb, mint a foci. Maradt egy szűk réteg, az alkoholbarát külföldi, aki szintén nem nézi az Európa-bajnokság nyitómérkőzését.

A lengyel tábor könnyen felismerhető, hófehér mezben a teraszon iszik és dohányzik. Vannak vagy tízen, az első magyar szó után rázendít a többség a „magyar-lengyel két jó barát” nevezetű örökzöldre.

Miután lefutjuk a kölcsönös tiszteletköröket, kijelentik, hogy hagyjam abba a „lewandowskizást”, ő csak fontos alkatrész, de ott van Piszczek, Krychowiak és Blaszczykowski, hogy csak néhányat említsenek. Ok, persze Robert Lewandowski, ő az isten, de könyörögnek: „ne mindig ő, vannak mások…” Bólintok, hogy oké.

Gondoltam, nekifutunk a csoportellenfeleknek: Észak-Írországot elkapják vasárnap, a német-ukrán sorozat kemény dió, de ők lenyomják, ha már egyszer itt vannak.

A francia–román teljes tévedés, mondják. Higgyem el, hogy senkit sem érdekel a nyitómeccs, addig inni kell. Ennyiben maradtunk. A végére kaptam egy „Polska!” csatakiáltást, aztán búcsúztunk. Én maradtam, ők lemaradtak egy viszonylag izgalmas második félidőről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »