Lewandowski: Klopp-pal bajnok lehet a Liverpool

Az európai kupaszereplés jelentette extra terheléstől mentesen az FC Liverpoolnak minden esélye megvan arra, hogy a „könyörtelen” Jürgen Klopp irányításával megnyerje az angol labdarúgó-bajnokságot – legalábbis így véli Robert Lewandowski, a Bayern München támadója.

A vörösök az előző idényben a nyolcadik helyen végeztek a Premier League-ben, most pedig a negyedik helyen állnak úgy, hogy első hét meccsükön megverték többek között az Arsenalt, a Chelsea-t és a címvédő Leicester Cityt is.

Lewandowski, aki korábban dolgozott Klopp vezetése alatt a Borussia Dortmundnál, úgy gondolja, hogy a Liverpool nagy ellenfele lesz a Pep Guardiola irányította Manchester Citynek a bajnoki címért folyó harcban.

„Nem kell szerepelniük az európai kupákban, ez nagy előnyt jelent a frissesség és a sérülésmentesség fenntartása szempontjából. Klopp mindig mosolyog, de elég könyörtelen ahhoz, hogy ezt kihasználja” – tette hozzá a lengyel csatár, aki szerint a favorit ezzel együtt a Manchester City.

Lewandowski szerint látszik a liverpooli játékosokon, hogy élvezik a közös munkát a német trénerrel, aki korábban – a lengyel futballistával – kétszer is bajnoki címre vezette a Borussia Dortmundot a Bundesligában.

„Olyan, mint egy apafigura, akiben megbízol. S mivel bízol benne, nyitottá válsz a módszereire és az ötleteire, és mindig rájössz, hogy ezek hosszú távon csak a te és a csapat érdekeit szolgálják” – mondta Kloppról, aki egy éve irányítja az angol együttest.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »