Levezettük: a legvalószínűbb egy dél-amerikai–európai döntő Katarban

Levezettük: a legvalószínűbb egy dél-amerikai–európai döntő Katarban

A Kamerun–Brazília és a Svájc–Szerbia mérkőzéssel véget ért a katari labdarúgó-világbajnokság csoportszakasza. A 64 mérkőzésből 48 lezajlott, 16 van már „csupán” hátra. De most kezdődik a java…

A német, a belga és a dán válogatott korai búcsúja meglepő, de így is a mezőny felét európai csapatok alkotják. A második legtöbb csapatot adó konföderáció viszont meglepetésre az ázsiai.

Kialakult az ágrajz, ennek alapján érdemes megnézni, melyik csapatra mi várhat.

December 3-án, szombaton két mérkőzést rendeznek, előbb Hollandia játszik az Egyesült Államokkal, majd Argentína Ausztráliával. December 9-én, a negyeddöntők első napján, majd e két találkozó győztese játssza a második mérkőzést. Magyarul:

Argentína, Hollandia, az Egyesült Államok és Ausztrália válogatottjából az egyik elődöntős lesz.

A december 4-i játéknapon Franciaország–Lengyelország és Anglia–Szenegál meccset játszanak. Itt is igaz: a két győztes egymással játszik majd az elődöntőért. Anglia, Franciaország, Lengyelország és Szenegál közül is elődöntős lesz egy csapat.

A december 5-i játéknap párosítása:

Hírdetés

Japán–Horvátország, Brazília–Koreai Köztársaság.

Ebből a négy csapatból is elődöntős lesz egy. A brazilok nagyon jó esélyt kaptak azzal, hogy a spanyol és a portugál válogatott is csak második lett a csoportjában.

A december 6-i, utolsó nyolcaddöntős játéknapon

Marokkó–Spanyolországgal, majd Portugália–Svájccal

találkozik. Ebből a négyesből is elődöntős lesz egy csapat.

A két elődöntőt december 13-án és december 14-én játsszák. Az első a torna 61. mérkőzése, ott találkozhat, ha eljut addig, az argentin és a brazil válogatott. A másik elődöntőben a papírforma alapján két európai csapat játszik majd, az alsóág nyolc csapatából hat a mi kontinensünkre való.

Nyitókép: MTI/AP/Andre Penner

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »