Levelet kapott Balog a tanulóktól

Levelet nyújtottak át Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek a tárcavezető parlamenti bizottsági meghallgatásán a Független Diákparlament képviselői. Ebben egyebek mellett arra hívják fel a figyelmet, hogy nagy a tanulók leterheltségének növekedése, nem a koruknak megfelelő a tananyag, ráadásul túl sok lexikális tudást követelnek tőlük. Emiatt a diákok szeretnék, ha hetente legfeljebb harminc tanórájuk lenne. Felvetik azt is, hogy az iskola reggel 8 helyett 9 órakor kezdődjön, ami jobban alkalmazkodna az általános iskolások bioritmusához. Javasolták, hogy oktassák a KRESZ-t az iskolák felső tagozataiban, a hit- és erkölcstanóra pedig legyen fakultatív. A kritikák közt szerepelt az is, hogy az állam eltörölte a tankönyvpiaci versenyt, illetve az is, hogy hiány van természettudományos tárgyakat oktató pedagógusokból.

Lapunk kérdésére Mészáros Dávid diákparlamenti képviselő elmondta: Balog Zoltán átvette levelét, és megígérte, hogy érdemben át fogja olvasni az észrevételeket. A miniszter javasolta azt is, hogy kerítsenek sort egy személyes találkozóra, hogy zárt ajtók mögött tudják megvitatni a felvetéseket.

Nem Mészáros Dávid volt az egyetlen tanuló, aki kihasználta a kulturális bizottság ülését arra, hogy találkozzon Baloggal. Jelen volt az a Bradánovics Bendegúz is, aki nemrégiben azért került a figyelem középpontjába, mert kormánykritikus beszédét cenzúráznia kellett az Országos Diákparlament Somogy megyei ülésén. Balog vele is váltott pár szót.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »