Levélben készítik fel a vendéglátósokat, hogy pünkösd előtti nyitásra ne számítsanak

Levélben készítik fel a vendéglátósokat, hogy pünkösd előtti nyitásra ne számítsanak

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) levélben próbálja felkészíteni a hazai szállodásokat és éttermeseket arra, hogy

a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak.

tudta meg a 24.hu. A lapnak a szövetség elnöke, Flesch Tamás kifejtette: „nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz. De nemcsak itthon, hanem Európa többi országában is, hiszen az átoltottság és a járvánnyal kapcsolatos adatok azt mutatják, hogy még egy darabig fennmaradnak a korlátozások.”.

A hírportál úgy tudja sok étterem és szálloda vezetője meghökkent a levél tartalmán, de Flesch szerint semmi meglepő nincsen benne. Dömötör Csaba államtitkár például nemrég arról beszélt, hogy a kormány számításai szerint „ha csak Brüsszelre hagyatkozik Magyarország” az oltóanyagok beszerzésénél, akkor szeptember végénél előbb nem lehet feloldani a korlátozásokat.

Az MSZÉSZ körlevelében arról is szó van, hogy

finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen. Az állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése a cél, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz.

Hírdetés

Amíg pedig mindez meg nem valósul, további tárgyalásokat folytatnak az állami segítségről ezért Guller Zoltánnak, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának elküldték a kéréseiket: 

  • a bértámogatást emeljék meg 50 százalékról 75 százalékra,
  • legyen teljes járulékkedvezmény, hogy a dolgozók nettó bére növekedjen,
  • a tavalyi évben realizálódott havi felszolgálási díjat számítsák be a bértámogatásba,
  • a támogatásokat tartsák fenn a teljes újranyitásig és az azt követő három hónapban is,
  • az építményadót töröljék el erre az évre,
  • a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedését hosszabbítsák meg 2021 végéig
  • – írja a lap. 


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »