Léva város támogatásával valósulhat meg a Garam Menti Néptáncegyüttes jubileumi folklórestje

Léva város támogatásával valósulhat meg a Garam Menti Néptáncegyüttes jubileumi folklórestje

Léva városa ebben az évben is olyan, a város lakói által kidolgozott projekteket támogatott, amelyek az elektronikus formában történő nyilvános szavazáson a legtöbb voksot kapták.

2022. január 28-áig természetes személyek, polgári társulások és nonprofit szervezetek kapcsolódhattak be a kezdeményezésbe. A kérvényezők március 9-én nyilvánosan is bemutathatták projektjüket. A március 31-éig tartó elektronikus voksolás eredményeit április 1-jén hozták nyilvánosságra. A tavalyi tizenegy után 2022-ben összesen kilenc projekt versengett a pénzügyi támogatásért. A nyertesek között volt a Csemadok Lévai Alapszervezete is, amely az 1952-ben alapított Garam Menti Néptáncegyüttes jubileumi rendezvényét érintő projektet dolgozott ki.

A végső beadási fázisban tudtuk meg, hogy van ilyen lehetőség. Áttanulmányoztuk a lehetőséget, majd úgy döntöttünk, hogy a Csemadok Lévai Alapszervezete részéről beadunk egy projektet Léva városához. A Jubileumi folklórest című projekttel egy olyan rendezvény megvalósítása volt a cél, amelynek keretei között méltó módon ünnepelnénk meg a Garam Menti Néptáncegyüttes megalakulásának 70. évfordulóját”

– fogalmazta meg kérdésünkre Török Alfréd, a Csemadok Lévai Alapszervezetének elnöke.

Hírdetés

A projektet elfogadták, megfelelőnek találták, így hamarosan elkészült az a prezentáció, amelyet be is mutattak. Innentől kezdve már csak a támogatókban kellett bízni, akik szavazataikkal segítették a kezdeményezést.

Amint azt Török Alfréd elmondta, elég gyengén kezdtek, de kellő időben beindult a néptáncegyüttest kedvelők gépezete, s a határidő lejárta után kiderült, hogy az első helyen végeztek.

Szeretném megköszönni mindazoknak, akik a Garam Menti Néptáncegyüttes támogatását szavazatukkal fejezték ki”

– fejezte ki háláját az elnök, majd így folytatta:

A szerződést időközben aláírtuk, s most már csak rajtunk áll a projekt megvalósítása. Az elnyert összeget a Jubileumi folklórestre fogjuk fordítani. Úgy gondolom, hogy az elnyert összegből méltón meg fogjuk tudni ünnepelni a Garam Menti Néptáncegyüttes megalakulásának 70. évfordulóját. A kijelölt időpontunk 2022. szeptember 24-e. A folklórcsoport művészeti vezetője Halász Gyula. Mindebből kifolyólag a további teendőnk a színvonalas műsor elkészítése…”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »