Létünket fenyegeti a méhek kipusztulása

Veszélyes méreteket ölt a méhpusztulás!

Nem pánikot akarunk kelteni, de még idejében szeretnénk meghúzni a vészharangokat. Ugyanis aggasztó méreteket ölt a méhek pusztulása. Bizonyára kevesen gondoltak még bele, mit jelentene a méhek teljes kipusztulása.

Ha ilyen méreteket ölt a kis haszonállatok elhullása, nem lesz, ami beporozza a mezőgazdasági területeket, így drasztikus élelmiszer és alapanyag csökkenés várható, ami éhínségeket is okozhat, még a fejlett országokban is. Az emberek félnek a méhektől, mivel csak a szórós, fájdalmat okozó rovart látják benne. Pedig ezek a rendkívül szorgalmas állatok hatalmas hasznot termelnek az emberiségnek. Hiszen az ő beporzásuknak köszönhető a haszonnövény termesztés.

Igaz, hogy ezeket a kis állatokat nem lehet babusgatni, öltöztetni, kényeztetni, mint egy kiskutyát vagy cicát, de a hasznosságuk messze felülmúlja a házi-kedvencekét, még ha azok egyeseknek lelki örömet okoznak is. Éppen ezért ideje lenne odafigyelni a méhek táplálására is. Tegyünk egy kis edénykébe a kertben valahol, esetleg az erkélyen sűrű cukor- vagy mézszirupot, hogy táplálkozhassanak a szorgalmas kis rovarok. Mivel tömegesen irtják az akácerdőket is (mert nem őshonos fafajta), így jelentős élelemforrástól esnek el a méhek is. Ráadásul a hazai repce, kukorica és napraforgó vetőmagokat olyan rovarirtós szerekkel csávázzák, amik a méhek tömeges pusztulását, ill. szaporodási képességük nagymértékű romlását okozzák. Ezeket a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) engedélyezte.

Mélyen megvetendő, amit a NÉBIH tett. Ez a méhpusztítás még nagyon megbosszulja magát, de az akácerdők irtása is. Az akác ugyan nem őshonos fafajta, de kiválóan megél nálunk, és remek, gyorsan szaporodó haszonfa, és méhlegelő.

Bombázzuk minél többen az illetékes minisztériumot tiltakozó leveleinkkel. A téma a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz tartozik, email címe:

[email protected]

Javasolt levél:

Vidékfejlesztési Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter

Hírdetés

Tárgy: Tiltakozás a NÉBIH eljárása ellen

Ezúton szeretném bejelenteni tiltakozásomat az akácfák, akácerdők irtása, és a NÉBIH eljárása miatt. Az akác valóban nem őshonos fafajta Magyarországon, de szaporasága és igénytelensége miatt kiválóan alkalmas a homokos talajok megkötésére, valamint kiváló haszonfa tűzi- és épületfaként egyaránt, továbbá az akácerdők nagyszerű méhlegelők a méhek számára.

Élénken tiltakozom az ellen az eljárás ellen is, amit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) követett el. Engedélyt adott ugyanis olyan csávázószerek használatára, amikkel a repce, kukorica és napraforgó vetőmagvakat csávázzák. Mi ez, ha nem tudatos, tömeges pusztítás? Az úgynevezett méhlegelők (repce, akác, vaddohány, napraforgó, kukorica) fele ma tudatosan mérgezett terület.

Önnek is tudnia kell, hogy a méhek kipusztulása rendkívüli hatással lenne az egész élelmiszer termelésre. Létkérdés a méhek megőrzése, az állomány növelése, és nem pedig tömeges pusztítása.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képtelen érdemleges eredményt elérni a barbarizmus ellen, amivel pusztítják a méhállományt, bár az ő feladatuk lenne a méhészek érdekvédelme.

Kérem, hangolják össze a munkájukat, és ne rombolják élő környezetünket!

Felhívom szíves figyelmét az alábbi cikkre a neonikotinoidokat tartalmazó csávázószerekkel kapcsolatban:

Végre tudományos bizonyíték született a neonikotinoidok hatásáról

Tisztelettel:

Név (személyigazolvány szám):

Cím:

Elérhetőség (email, telefon):

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »