Létrejött a romániai stratégia az antiszemitizmus, az idegengyûlölet, a radikalizálódás és a gyûlöletbeszéd leküzdésére

Létrejött a romániai stratégia az antiszemitizmus, az idegengyûlölet, a radikalizálódás és a gyûlöletbeszéd leküzdésére

Elfogadta a kormány az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát – jelentette be a kabinet csütörtöki ülését követően Alexandru Muraru, a kormánynak az emlékezetpolitika előmozdításáért, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottja.

Hírdetés

„Románia mától kezdve rendelkezik országos stratégiával, konkrét intézkedési tervvel, finanszírozással és világos határidőkkel. Ez a stratégia a nemzetközi kontextus és a hazai realitások eredménye. Románia csatlakozik azon tagállamokhoz, amelyek már elfogadtak ilyen stratégiai dokumentumokat, akár az antiszemitizmus megelőzése és leküzdése, akár az intolerancia, az idegengyűlölet, a radikalizálódás, a gyűlöletbeszéd, a politikai vagy szimbolikus erőszak egyéb formáinak megelőzése és leküzdése érdekében” – mondta Muraru.

Hozzátette: a stratégia kidolgozása körülbelül két évig tartott, és húsz országos intézményt, köztük öt minisztériumot (oktatás, külügy, igazságügy, belügy és kulturális) érintett. (agerpres)

Nyitókép: Wokandapix képe a Pixabay -en.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »