Letöltendő börtönnel sújtották az aradi kisfiút szexuálisan megrontó két férfit és az áldozat anyját

Letöltendő börtönnel sújtották az aradi kisfiút szexuálisan megrontó két férfit és az áldozat anyját

Első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt az aradi bíróság két férfit, akik szexuálisan megrontottak egy jelenleg tizenkét éves kiskorút. Ugyancsak szabadságvesztéssel sújtották a gyermek anyját is, aki a vád szerint anyagi juttatás ellenében hozzájárult a bűncselekmény sorozatos elkövetéséhez.
A bíróság hétfőn kihirdetett ítélete értelmében az áldozatnak 150 ezer euró erkölcsi kártérítést is kötelesek fizetni az elítéltek.

Az aradi bíróság alapfokú verdiktje alapján az egyik, 44 éves agresszor 11, a másik, 22 éves elkövető 9 és fél év börtönbüntetést kapott.

Hírdetés

Az Agerpres hírügynökség emlékeztet, hogy a két tettest egy évvel ezelőtt vették őrizetbe, miután Zádorlak több lakója arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy az áldozat 50 éves anyja pénz ellenében hozzájárult, hogy a két férfi ismételten szexuális kapcsolatot létesítsen az akkor 11 éves gyermekével. Az anyának az elsőfokú bírói ítélet értelmében 8 és fél évet kell börtönben letöltenie.

Az igazságszolgáltató testület 150 ezer eurós erkölcsi kártérítést is megítélt az áldozat javára, ezt a három elítéltnek kell kifizetnie. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

A nyomozó hatóságok egy évvel ezelőtt, a tettesek őrizetbe vételekor azt nyilatkozták, hogy a jelek szerint a gyermeket két éven át kényszerítették nemi közösülésre, és a tettesek közül az egyik zádorlaki, a másik fönlaki illetőségű. A jelenleg 12 éves áldozatnak azóta az aradi gyermekvédelmi igazgatóság nyújt védelmet és pszichológiai terápiát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »