Letiltottak egy Cinton-ellenes cikket

Állítólag hosszú és kényes a vádak listája, pénzmosás, vesztegetés szerepel rajta, amelyekben érintettek lehetnek cégek, amerikai és külföldi kormányok is.

Frank Huguenardot tudósként és közíróként mutatja be az amerikai konzervatív Breitbart.com portál, valamint a liberális Huffington Post hírportál szabadúszó munkatársaként. Huguenard vasárnap tett közzé a „Huffpost” alatt vezetett blogján egy cikket, amelyet nem sokkal később törölt a szerkesztőség, majd a szerzőtől megvonták a hozzáférést is a saját felületéhez. Megpróbált magyarázatot kapni a történtekre, de semmilyen választ nem kapott, amint a Breitbart kérdéseire sem reagált a Huffingtonpost.

Nos a cikk letiltása nem lehet véletlen, mert a szerző a liberális portálon minden eddiginél súlyosabb támadást intézett Hillary Clintonnal, de az egész Clinton klánnal szemben, ami aligha okozott felhőtlen örömöt a szerkesztőségben. Hogy a cikk egy rövid időre megjelent, azt Frank Huguenardnak sikerült dokumentálni, itt el is olvasható, az eredeti oldal linkjéből pedig pontosan látható, hogy létezett: http://www.huffingtonpost.com/entry/hillary-clinton-to-be-indicted-on-federal-racketeering_us_574af94be4b0009f3d848d20.

A cikk címe máris sokat mond: „Hillary Clintont szövetségi bűncselekmények elkövetése miatt vádolják meg”. Frank Huguenard a maga forrásaira hivatkozva írja, hogy James Comey (az FBI igazgatója) és az FBI – a RICO-törvény, a Bűnözés és korrupció által befolyásolt szervezetek törvénye alapján – vádemelési javaslatot tesz Loretta Lynchnek, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma legfőbb ügyészének. A vádemelési javaslat meggyőző adatokat tartalmaz a Clinton Alapítvány tevékenységével kapcsolatban, méghozzá folyamatban lévő bűncselekményről, mint például pénzmosásról, vesztegetésről, amelyekben érintettek lehetnek cégek, valamint amerikai és külföldi kormányok is.

Egyre jobban szorul a hurok

Hillary Clinton körül eddig is számos bomba robbant már, a levelezési botránya hónapok óta húzódik, legutóbb az amerikai külügyi tárca foglalt állást, miszerint miniszterként Hillary Clinton megsértette a hivatali előírásokat azzal, hogy levelezését részben magánszerveren bonyolította. Időközben kiderült az is, hogy az amerikai demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsának, Hillary Clintonnak bizalmi embereivel is kapcsolatban áll a panamai offshore-botrányban érintett egyik milliárdos és az egyik orosz bank, melynek érdekeit Clinton kampányfőnökének lobbicége képviseli Washingtonban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »