Létfontosságú az agilitás a kkv-k számára

Létfontosságú az agilitás a kkv-k számára

Az agilitás javítása kiemelt fontosságú azon európai kis- és középvállalatok vezetőinek, akik a modern munkahelyben rejlő előnyöket szeretnék kihasználni. A Ricoh Europe megbízásából készített új tanulmány szerint a megkérdezett 1608 kkv vezetőinek többsége (86 százaléka) azt állítja, hogy a 2018-as évben üzleti agilitásuk fejlesztésére összpontosítanak.

A válaszadók fele (51 százalék) kifejezetten olyan új technológiákat tervez bevezetni, amelyek segítségével gyorsabban reagálhatnak az új trendekre és lehetőségekre, míg 52 százalékuk azt mondja, hogy a korszerű munkahelyi technológia előnyei nélkül öt éven belül elbukhatnak – derül ki a Ricoh közleményéből.

Az kkv-k döntéshozói egyértelműen olyan technológiákat részesítenek előnyben, amelyek közvetlenül kielégítik az alapvető munkavállalói igényeket.

Úgy vélik, hogy az automatizálás (72 százalékuk szerint), az adatelemzés (64 százalék), a dokumentumkezelés (62 százalék) és a videokonferencia (56 százalék) lesz a leginkább kedvező hatással üzleti tevékenységükre.

Javier Diez-Aguirre, a Ricoh Europe alelnöke elmondta: „Az európai kkv közösség rendkívül ambiciózus. A kihívásokkal teli piaci viszonyok mellett az üzleti vezetők joggal várják az új lehetőségek korai felismerését a maximális haszon érdekében. Tudják, hogy az agilitás megőrzése létfontosságú a piaci változások kihasználásához, melyben kiemelkedő szerepet töltenek be az új technológiák. Nyilvánvaló, hogy az agilitás témaköre a kkv-k napirendjén szerepel, és az üzleti vezetők megítélése szerint ez nemcsak a nagyvállalatok számára rendkívüli fontosságú.”

Az intelligens munkahelyi technológiák teljesítménybeni és innovációs előnyeit kulcsfontosságúnak tartják az üzleti sikerhez. A megkérdezettek 70 százaléka szervezetük sikerességének fő okaként a technológiát emelte ki, amely valóban erős érv az egyes munkahelyek digitális korszerűsítése mellett – áll a közleményben.

Diez-Aguirre hozzátette: „A kkv-k vezetőit nem tévesztik meg az olyan technológiák, mint a VR és a blockchain. Ehelyett bölcsen olyan eszközökbe fektetnek, amelyek valódi, pozitív hatással lesznek mindennapjainkra. Akik eddig még nem tették meg, muszáj elgondolkodniuk azon, hogy a technológia miképpen teszi lehetővé a munkavállalóik számára a gyorsabb és intelligensebb munkavégzést, ezáltal agilisabbá téve üzleti tevékenységüket. Ha ezt nem teszik meg, hamar szembesülhetnek a piaci lemaradásukkal, mely bukásukhoz vezethet.”


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »