Letette az esküt az új osztrák kormány

Letette az esküt az új osztrák kormány

Letette az esküt az új osztrák kormány 2017. december 18., hétfő – 12:22 MTI2017. 12. 18., h – 12:22 Külföld Friss ikon Off Törzs

A kormány tagjai Alexander Van der Bellen államfő és Heinz-Christian Strache alkancellár, FPÖ-elnök jelenlétében tették le az esküt, és ezt élőben közvetítette a közszolgálati tévé. Néhány kormánytag az eskü szövegéhez a végén hozzátette: “Isten engem úgy segéljen!”.

A kormánynak 14 minisztere és két államtitkára van.

Hírdetés

A konzervatív-radikális jobboldali koalíciós kormány megalakulása miatt Bécs központjában mintegy 6000 ember tüntetett. A demonstráció jórészt békés volt, egy kis csoport tagjai petárdákat, paradicsomot és tojást dobáltak a rohamrendőrök felé. A tüntetők tábláin olyan jelmondatok is voltak, hogy: “Ne engedjük, hogy a nácik kormányozzanak!”. “Nem akarunk náci disznókat!”. A tüntetést több szélsőbaloldali, antifasiszta és diákcsoport szervezte meg.

Bevezető Bécs |

Letette az esküt hétfőn az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új osztrák kormány, élén a 31 éves Sebastian Kurz kancellárral, az ÖVP elnökével, Európa és feltehetőleg az egész világ legfiatalabb kormányfőjével.

Címkék Ausztria Település / hely Bécs (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »