Letartóztatták a szibériai áruházi tűzvész felelősét

Letartóztatták a szibériai áruházi tűzvész felelősét

Az orosz rendőrség őrizetbe vette a 64 halálos áldozatot követelő szibériai áruházi tűzvész főgyanusítottját – az áruházat működtető cég igazgatónőjét. Julija Bogdanov a gyanú szerint sőlyos mulasztást követett el, mikor elégtelenül szerelte fel és üzemeltette az épület tűzmegelőzési rendszerét, és szándékosan elmulasztotta a hiányosságok megszüntetését.

Bogdanov a kemerovói (ebben a városban következett be a tragédia) édességüzem vezérigazgatója, ez a vállalat birtokolja a kigyulladt áruházat.

A tragédia március 25-én történt, a legfelső emeleten, a mozitermekben keletkezett tűz. Az esetre vasárnap került sor, a mozitermek zsúfolásig megteltek, főleg 10-13 éves gyermekekkel.

Hírdetés

A nyomozás jelenlegi állása szerint a bevásárló központban nem működött a tűzjelző rendszer, a biztonsági őrök nem kapcsolaták be a riasztórendszert a tűz kitörésekor, ami figyelmeztethette volna a látogatókat a veszélyre, és így az épület kiürítése csak késve kezdődött. Ráadásul, a vészkijáratokat is zárva tartották.

Teraz.sk

Nyitókép: nytimes.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »