Letartóztatták a spanyol futballszövetség elnökét

Korrupciós vádak miatt őrizetbe vették kedden Angel Maria Villar Llonát, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökét, az UEFA alelnökét – közölte a spanyol rendőrség. Vele együtt őrizetbe vették a fiát, Gorkát, illetve három másik szövetségi vezetőt. Egyikük Juan Padron, a spanyol szövetség gazdasági ügyekért felelős alelnöke. A spanyol legfelsőbb bíróság közlése szerint a vizsgálatot a korrupcióellenes ügyészség vezeti.

A spanyol média szerint nemzetközi meccsek hasznának lefölözése és dokumentumok meghamisítása szerepelhet a gyanúsításban. Az UEFA egyelőre nem kommentálta a történteket.

A 67 éves Villar az európai futball egyik legbefolyásosabb embere, 1988 óta áll a spanyol szövetség élén, a nemzetközi szövetség, a FIFA vezetésében is stabil helye van. Vezetése alatt a világ egyik legjobbja lett a spanyol bajnokság, a válogatott pedig két Európa- és egy világbajnoki címet szerzett. Fia, Gorka Villar a dél-amerikai szövetség főigazgatója volt tavalyig, amikor lemondott posztjáról, miután Uruguay-i klubok zsarolással vádolták meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »