Letartóztatásban maradnak a badacsonyi cigány lincselők

A Veszprémi Járásbíróság három hónappal meghosszabbította annak a két brutálisa agresszív cigány férfinak a letartóztatását, akik alaposan gyanúsíthatóak a badacsonyi borászgyilkossággal. A rendelkezésre álló adatok szerint a két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cigány szeptember 8-án ittas állapotban, Badacsony egyik központi parkolójában több alkalommal, testszerte ütötték és rúgták a sértettet, aki a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy mindkét gyanúsítottnál fennáll a veszélye annak, hogy megszöknének, elrejtőznének, illetve a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék a további eljárást, ezért meghosszabbította a letartóztatásukat. A végzés nem végleges.

Hírdetés

Mint arról korábban beszámoltunk a fiatal borász egy szüreti mulatságról tartott hazafelé a barátaival, amikor támadói a behajtani tilos jelzés ellenére be akartak fordulni egy utcába. Próbálták feltartóztatni a cigányokat, akik ezért olyan brutálisan megverték a borászt, hogy a helyszínen meghalt.

Az Index szerint a két szabolcsi férfi Csopakon és Alsóörsön dolgozott építkezéseken vendégmunkásként, így kerültek Badacsonyba. A kocsi sem az övék, hanem főnöküké volt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »