Letartóztatásban marad a 13 éves fiút molesztáló nyugdíjas

Letartóztatásban marad a 13 éves fiút molesztáló nyugdíjas

Letartóztatásban marad a 13 éves fiút molesztáló nyugdíjas

Letartóztatásban marad a mindszenti „férfi”, akit korábban 10 év börtönre ítéltek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt közölte, egyetért azzal, hogy a bíróság fenntartotta a szexuális erőszak miatt elítélt személy letartóztatását. A Szegedi Törvényszék egy 13 éves fiú sérelmére megvalósított szexuális cselekmény miatt mondta ki bűnösnek a mindszenti nyugdíjast.

Hírdetés

Korábban 10 év fegyházra ítélték, és 10 évre eltiltották a közügyektől azt a „férfit”, aki egy hirdetési újságban diákmunkát ajánlott kiskorú fiúknak. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezést jelentett be.

Mivel a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, a törvényszék az ügyészség indítványára az elsőfokú ítélet kihirdetése után fenntartotta a terhelt letartóztatását.

A döntés ellen a vádlott és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival, ezért a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »