Leszavazták az offshore-tilalmat

Leszavazták az offshore-tilalmat

Offshore ügyekkel foglalkozott ma az Országgyűlés gazdasági bizottsága.

Vizsgálja a gazdasági bizottság a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérének offshore-ügyét – jelentette be a testület fideszes elnöke. Bánki Erik szerint ki kell deríteni, hogy Erős János okozott-e kárt a magyar gazdaságnak.

A bankvezér 2007 és 2009 között offshore cégeivel osztrák befektetési alapokkal üzletelt. A bizottság kormánypárti többsége ugyanakkor nem járult hozzá ahhoz, hogy a parlament tárgyaljon az LMP által javasolt offshore-tilalomról.

Az ellenzéki párt nem engedné meg, hogy állami vagy önkormányzati cégek olyan társaságokkal üzleteljenek, amelyeknek a tulajdonosai nem ismertek.

„Azért nem vettük tárgysorozatba, mert a javaslat több pontján is nem volt értelmezhető, másrészt pedig azt én magam is elmondtam Schiffer képviselő úrnak, hogy miután az Európia Unió kezdeményezett egy ilyen együttműködést, így azt gondolom, hogy várjuk meg azt a folyamatot, hogy hova fogunk jutni az Európai Bizottság kezdeményezése kapcsán, és a magyar kormány álláspontját nyilván ki fogja érlelni a tárgyalások alatt. Azt gondolom, hogy valamennyi ország képviselője megerősítette, hogy elkötelezett ebben az irányban, hogy nem egy átlagos EU-s 2-3 éves időtávval tudunk számolni, hanem reményeink szerint fél-háromnegyed éven belül el tudunk jutni egy komoly döntési helyzetig” – fejtette ki Bánki Erik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »