Leszámolás: felgyújtották egy tényfeltáró újságíró gépkocsiját Temesváron

Leszámolás: felgyújtották egy tényfeltáró újságíró gépkocsiját Temesváron

Ismeretlen tettes ellen indított bűnvádi kivizsgálást a temesvári rendőrség gondatlanságból elkövetett rongálás miatt, miután péntekről szombatra virradóra kiégett egy újságíró személygépkocsija a tömbházlakása előtt.
Az Opel Vectra típusú személygépkocsi Dragoş Boţa újságírónak, a Pressalert.ro hírportál főszerkesztőjének a tulajdona, a hatóságokat a szomszédok értesítették az incidensről az 112-es sürgősségi hívószámon. A helyszínre tűzoltók érkeztek.

Az első kivizsgálások nyomán kiderült, hogy a jobb hátsó ablakot betörték és a gépkocsi belseje teljesen kiégett.

Hírdetés

A nyomozók rövidzárlatra vagy szándékos gyújtogatásra gyanakszanak. Aurora Voicilă, a Temes megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az ügyben gondatlanságból elkövetett rongálás miatt indult bűnvádi kivizsgálás, és tovább zajlik a nyomozás, hogy megállapítsák a tűz körülményeit és okait.

Tulajdonosa szerint egyértelmű, hogy cikkei váltották ki szervezett bűnözői csoport haragját. „Ez a maffia típusú akció arra enged következtetni, hogy bizonyos köröket nagyon zavartak a portálunkon megjelent oknyomozó anyagok. Viszont a leszámolás pillanatig sem akadályoz meg abban, hogy végezzem az újságírói munkámat” – kommentálta az incidenst Dragoş Boţa.

 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »