Leszámol a Facebook a kattintásvadász cikkekkel

Megváltoztatta posztválogató algoritmusát a Facebook. A közösségi médiaóriás eddig is nagyon bonyolult szabályt alkalmazott arra, hogy milyen tartalmak és hirdetések jelenhetnek meg egy-egy felhasználó hírfolyamában – írja a nol.hu.

 

A Facebook ezen az algoritmuson bonyolított még egyet csütörtökön, s száműzte az úgynevezett “clicbaiteket”, azokat kattintásvadász anyagokat, amelyek címeikkel félrevezetik az olvasókat. A közösségi oldal szerint ezek a cikkek általában “visszatartják vagy torzítják” a valódi információt.

 

A lépéssel azt szeretnék elérni, hogy a felhasználók több időt töltsenek a Facebookon, s mindezt boldogabban tegyék. A közösségi oldal össze is gyűjtött pár kattintásvadásznak mondható címeket:

 

A kézbesítő elképesztően reagált, amikor a kutya megugatta őt
Soha nem hinné el, ki botlott meg és esett el a vörös szőnyegen…
Amikor a kanapépárna alá nézett, és meglátta AZT… SOKKOLT!

 

A New York Times rámutat arra, hogy a hírportálok egy része jelentősen ki van szolgáltatva a közösségi oldalnak. Eddig azzal próbáltak elérni több kattintást, hogy “clickbaiteket” használtak. Ezen azonban a jövőben változtatniuk kell, mert a Facebook lejjebb sorolja azokat az oldalakat, amelyek ilyen címekkel operálnak.

 

forrás: nol.hu
kép: sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »