Leszállítottak egy édesanyát és sérült gyermekét a szegedi villamosról

Leszállított a villamosvezető egy szegedi nőt és fiát a 3F-es járatról, mert szerinte a gyermek túl hangos volt – írja a Délmagyar. A vezető először felszólította az édesanyát, hogy hallgattassa el a gyerekét, vagy ha nem teszi, akkor a következő megállónál szálljanak le. A nő elmondta, hogy fia értelmileg súlyosan sérült, és nem érti meg, hogy csöndben kell maradnia. Azonban azt a választ kapta, hogy akkor nem kell tömegközlekedni.

A nő végül leszállt a Glattfelder téren, és a Rózsa utcáig gyalogolt fiával. A sofőr nem árulta el a nevét, így az édesanya a közösségi oldalon az ott lévő utasokat kereste, hogy segítségükkel panaszt tehessen.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója a portálnak megerősítette, hogy az érintett villamosvezető nem dolgozik már náluk. 

Mint mondta, az eset kivizsgálása során kiderült, hogy a sofőr több utas kérésének tett eleget, amikor felszólította az édesanyát arra, hogy hallgattassa el a gyereket, vagy szálljanak le, de ez nem volt mentség erre a viselkedésre. A járművezetőnek minden ilyen esetben mérlegelnie kell, és amit a férfi választott megoldásként, az nem volt elfogadható –tette hozzá Majó-Petri Zoltán, aki közös megegyezéssel való munkaviszony-felbontást ajánlott a villamosvezetőnek, ezt pedig ő elfogadta.

Majó-Petri Zoltán a villamosról leküldött anyától a helyi rádió reggeli műsorában a cég nevében bocsánatot kért.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »