Leszakadt a mennyezet a Liszt Ferenc-repülőtéren – egy utas megsérült

Leszakadt a mennyezet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és megsérült egy Angliából érkezett utas – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a március 1-jén Manchesterből induló, Budapesten 19.30-kor landoló EZY1857 járat egyik utasa, aki szemtanúja volt a balesetnek.

Elmondása szerint „embernyi nagyságú rész szakadt ki az álmennyezetből” és esett a szállítószalag mellett csomagjára várakozó utas fejére, aki könnyebben megsérült.

Hírdetés

Az ORFK szóvivője, Gál Kristóf a lap érdeklődésére megerősítette: a repülőtér 2B-terminál érkezőszintjén, a poggyászkiadó szalagoknál körülbelül két négyzetméteres felületen leszakadt az álmennyezet, ami megsebesített egy brit állampolgárt. Az utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az eset körülményeit ismeretlen tettes ellen foglalkozás köré­ben elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja.

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) szóvivője szerint a brit utas minimális hámsérülést szenvedett. – Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, a sérült saját lábon távozott. A rendőrök helyszínelés után elvitték a bizonyítékokat további vizsgálatra. A BA kezelésé­ben lévő épületeket folyamatosan ellenőrzik, rendszeresek a műszaki és a balesetvédelmi bejárások, a balesetet azonban nem a társaság kezelésében lévő szerkezet okozta – jelentette ki Hardy Mihály.

(MN nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »