Leszakadt a mászókötél, nyomoz az ügyészség

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a kecskeméti ügyészség, miután leszakadt egy mászókötél úgy, hogy rajta volt egy iskolás lány.

Leszakadt egy tornatermi mászókötél a kecskeméti Piarista Gimnáziumban, miközben épp rajta volt egy érettségiző diáklány – számolt be róla a Hírösvény. A helyi portál szerint az volt a szerencse, hogy a baleset elszenvedője rendszeresen sportolt, és esés közben is beindultak a reflexei, de így is eszméletét vesztette. A kötélnek már épp a tetején volt, amikor az leszakadt, ráadásul alatta sem volt tornaszőnyeg, így egyenesen a parkettára zuhant.

Kórházba szállították, ahonnan végül kiengedték, mondván, nem tört el semmije, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. A kecskeméti portál szerint felmerül a kérdés, milyen időközönként kell cserélni ezeket a mászóköteleket, és hogy miért nem tettek tornaszőnyeget a fiatalok alá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »