Lesz mit jóvátennie a Barcelonának

Lesz mit jóvátennie a Barcelonának

Nyolc mérkőzéssel ma este háromnegyed kilenckor megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája idei kiírása. A forduló rangadója a Paris St. Germain–Arsenal összecsapás lesz, a Barcelona a háromévi kihagyás után újra BL-főtáblás Celtic Glasgow-val találkozik.

Van mit jóvátennie a Barcelonának a ma esti BL-nyitókörben. A katalánok a hétvégén óriási meglepetésre kikaptak a bajnokságban a Deportivo Alavestől, most pedig szeretnének visszatalálni a győztes útra a hároméves szünet után BL-főtáblás Celtic Glasgow ellen. A gránátvörös-kékek mestere szerint a skót gárda veszélyes játékosokkal rendelkezik, akikre komolyan figyelni kell.

„Dembele játszik elöl, róla elég annyit mondani, hogy szombaton három gólt rúgott a legnagyobb ellenfelüknek. Ott van még Sinclair, Forrest, lehet, hogy Roberts is játszani fog. A Celtic kiváló játékosokból áll, akik komoly bajba sodorhatnak minket” – nyilatkozta Luis Enrique.

Az Arsenal tavaly a nyolcaddöntőben búcsúzott a BL-től, a Barcelona ejtette ki. Arséne Wenger vezetőedző szerint a PSG elleni mai rangadón a középpályán folyó játékra kell a legnagyobb hangsúlyt fektetniük az Ágyúsoknak.

„Szerintem sokat kell előremennünk, de közben ügyelni arra is, mit csinálunk középen. A PSG-nek remek a középső játéka, ügyelnünk kell arra, ne legyen ott sokat a labda, mert egy pillanat alatt előrevághatják, a csatárok pedig nagyon gyorsak. Ez vezető eleme a játékuknak, óvatosnak kell lennünk. Valószínűleg a meccs kimenetele is ezen múlik majd. Technikásak, be kell zárnunk az üres területeket, és megakadályozni a gyors váltásokat” – mondta Wenger.

A PSG és az Arsenal mindössze kétszer játszottak egymással a futballtörténelem során: 1-1-es döntetlen mellett az Arsenal győzött 1-0 arányban 1994-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »