Lesz elég rendőr a Balatonnál ezen a nyáron

Ezt ígérték a mai szezonnyitó sajtótájékoztatón, amit Siófokon tartott a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság. Az erősítésről pontos számokat nem mondtak, arra hivatkozva, hogy majd mindig az adott megye aktuális igényeinek megfelelően érkeznek a készenlétisek.

A jövőben épp ezért a megelőzésre és a tájékoztatásra helyeznének nagyobb hangsúlyt a vízirendőrök, ezért találták ki a Mentőöv programot, melynek megvalósítása azonban még csak terv.

Hírdetés

„Az összes ilyen bejáró stégen legyen figyelemfelhívó tábla, legyen olyan jelzésrendszer kialakítva a Balatonon, amely egy ilyen összesített piktogram térképen elérhető, és tudjuk majd egy-egy kijelölt fürdőhelyről később, hogy az milyen medermélységű, mire kell ott számítani, tehát magyarul rendelkezzünk információval a jó döntésekhez” – mondta a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság vezetője, Horváth László.

A készenléti rendőrség állományából mindig annyian érkeznek majd a Balatonhoz, amennyire éppen szükség lesz – mondta az ORFK főosztályvezetője. De számolnak azzal, hogy évről-évre több a turista.

„Itt Siófokon például problémát okozott az elmúlt években a Budapest és Siófok között közlekedő vonatjáratoknak a biztonsága is, hiszen nagyon sokan vonattal érkeztek ide, különböző rendezvényekre, és hajnalban vonattal mentek haza, most már ezeknek a vonatoknak a rendőri kísérését is megszervezzük, tehát összességében azt kell, hogy mondjam, hogy valóban nagyobb rendőri erőt igényel a turisztikai feladatok végrehajtása, mint a korábbi években” – mondta el Lakatos Tibor.

Idén nyáron is Siófok mellett állomásoznak a légirendészet helikopterei. Az autóval nehezen megközelíthető helyeken, mint például a siófoki szórakozóhelyeknek otthont adó sétányon, ezúttal is lesznek lovas és kerékpáros járőrök is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »