Lerombolták a sepsiszentgyörgyi jéginstalláció egy részét

Lerombolták a sepsiszentgyörgyi jéginstalláció egy részét

Ledöntötték kedden este a sepsiszentgyörgyi jégsárkányszobor előtti 2017-es évszámból a két utolsót. A helyi rendőrség vizsgálja az ügyet, végignézik a térfigyelő kamerák felvételeit, a feltételezések szerint rongálás áldozata lett a jégszám.

jegsarkany_sepsi_rombolas_01_bAz összetört darabokat belepte a hó

Barta Mónika, a jégszoborállítást kezdeményező városimázs-iroda vezetője portálunknak elmondta, a két megmaradt számot elszállítatják, mert annak így már nincs értelme, de a jégsárkány marad a főtéren „ameddig bírja”. „Első pillanattól borítékolható volt, hogy a jégből készült múlandó alkotás előbb-utóbb összetörik. De a sepsiszentgyörgyiek nagyon megszerették, és sokáig vigyáztak rá. Most viszont valaki mégis összetörte” – mondta Barta Mónika. Hozzátette, amint lezárul a rendőrségi kivizsgálás, nyilvánosságra hozzák annak eredményét.

A több mint két méter magas jégsárkányt és a négy darab másfél méteres jégtömbből kifaragott 2017-es évszámot december 29-én állították fel Sepsiszentgyörgy főterén. Az alkotást Iulian Tanasă, az IceArt Romania jégszobrásza készítette, az önkormányzat 13 ezer lejt költött a szoborra, ami a sepsiszentgyörgyiek kedvence lett, rengeteg fotó készült róla, még vita is kialakult a közösségi hálón, hogy szebb-e, mint Süsü, a másik sárkányszobor.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »