Lepontozta magyar jelöltjeit a liberális PS/Spolu

Lepontozta magyar jelöltjeit a liberális PS/Spolu

Nem jutott befutó hely a magyaroknak a Progresszív Szlovákia – Együtt koalíció választási listáján.

A kormányváltásra készülő, jelenleg legerősebb ellenzéki politikai tömörülés a Focus novemberi felmérése szerint 11,7 százalékot szerezne, ami 21 képviselői helyet jelent.

A legjobb helyen szereplő magyar jelölt, a gútai Forró Tibor ezzel szemben csak a 32. A nagyszombati Halász Norbert a 47., a komáromi Illés Claudia az 54., a gútai Kárpáty Ernő a 68., harmadik gútaiként Forgács Attilának pedig a 134. hely jutott.

A Progresszív Szlovákia magyar platformjából a dunaszerdahelyi Miške Tomáš a 122. helyre fért fel a szlovák párt listáján. További magyar még a somorjai BOth Szilárd, aki a 105. helyet kapta. A korábban szintén beharangozott Angelika Hájniková végül nem került fel a listára.

Hírdetés

A PS/Spolu ma mutatta be képviselőjelölti-listáját.

A magyar szavazatokra is számító koalíció korábban Komáromban bontott szárnyat magyar platformjával. Fordulópont címet viselő választási programjukban a nemzetiségi kisebbségekkel foglalkozó fejezet is szerepel.

Komáromban, a PS/Spolu meghívott vendégeként hangzottak el a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának nagy botrányt okozó szavai, miszerint

„Lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.“

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »